Arrangementer

Arrangementet henvender sig til offentlige myndigheder, der beskæftiger sig med støtte til kultur og sport, samt foreninger, klubber og andre, som modtager støtte fra det offentlige til kultur- eller sportsformål.

Offentlig Støtte til Kultur og Sport – hvornår er det lovligt?

Kammeradvokaten, Åboulevarden 49, 1. 8000 Aarhus C

I Danmark har vi en lang tradition for at yde offentlig støtte til kultur og sport - fra små lokale begivenheder, foreninger og faciliteter til store internationale arrangementer, klubber og arenaer; fra den klassiske kultur over dans, teater og film til computerspil. Eksemplerne og mulighederne er utallige, når det offentlige støtter kultur eller sport.

Seneste praksis fra Statsforvaltningen, Kommissionen og EU-Domstolen viser både, at mulighederne for at yde lovlig støtte til kultur og sport er mange, og at manglende overholdelse af reglerne kan gøre stor skadevirkning på det, man ønskede at støtte.

Med eksempler og den seneste praksis fra Statsforvaltningen, Kommissionen og EU-Domstolen gennemgår vi, hvordan man på en praktisk måde kan identificere og håndtere konkurrenceretlige udfordringer, så sport og kultur kan støttes i overensstemmelse med dansk ret og med konkurrence- og statsstøttereglerne.

Oplægsholdere

Jacob Dahl Kongerslev, Advokatfuldmægtig, Kammeradvokaten
Mads Peder Brøchner Jespersen, Advokatfuldmægtig, Kammeradvokaten
Rass Holdgaard, Partner, advokat, Kammeradvokaten

Program
Kl. 14.30 - 15.00 Ankomst og registrering
Kl. 15.00 - 15.45 Indledning – samspillet mellem kommunens opgaver og konkurrencereglerne
Kl. 15.45 - 16.15 Kort om dansk ret – kommuners muligheder for at støtte sport og kultur
Kl. 16.15 - 16.30 Pause
Kl. 16.30 - 17.15 Hvad er statsstøtte - gennemgang af (stats)støttebegrebet i TEUF og konkurrenceloven
Kl. 17.15 - 18.00 Hvordan kan der ydes lovlig støtte til kultur og sport, herunder til infrastruktur
Kl. 18.00 - Networking og en let anretning

Målgruppe
Arrangementet henvender sig til offentlige myndigheder, der beskæftiger sig med støtte til kultur og sport, samt foreninger, klubber og andre, som modtager støtte fra det offentlige til kultur- eller sportsformål.

Praktisk

Der vil være kaffe og networking fra kl. 14.30-15.00. Oplægget er i tidsrummet kl. 15.00-18.00 med en kaffepause.
Efter oplægget byder vi på en let anretning med vin, øl og vand med mulighed for networking.

Arrangementet afholdes også i København. Læs mere.

 


Del på LinkedIn Del på Facebook