Nyheder

Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith indgår som partner i forskningsprojektet EcoKnow i samarbejde med bl.a. IT-Universitetet. Innovationsfonden investerer 16 mio. i projektet, der løber i fire år.

Kammeradvokaten indgår i et forskningsprojekt om udvikling af intelligente sagsbehandlingssystemer

Af Martin Sønnersgaard


Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith indgår som partner i forskningsprojektet EcoKnow i samarbejde med bl.a. IT-Universitetet. Innovationsfonden investerer 16 mio. i projektet, der løber i fire år.

EcoKnow skal effektivisere digitale sagsbehandlingssystemer ved at gøre det muligt løbende at integrere de omskiftelige regler i lovgivningen. Derudover får sagsbehandlere mulighed for at udnytte big data fra tidligere sagsforløb. De store mængder data vil resultere i mønstre, som systemet vil analysere på og derefter komme med anbefaldinger til den enkelte sagsbehandler og borger. 

Denne udvikling af digitale systemer vil gøre sagsbehandlere og borgeres arbejdsprocesser hurtigere og mere fleksible. Projektleder for Ecoknow er lektor på IT-Universitetet Thomas Hildebrandt.

Kammeradvokaten har det som mål at understøtte og forbedre juridiske processer ved hjælp af digitalisering. Firmaet udvikler løbende nye digitale værktøjer målrettet kunder i det offentlige og det private erhvervsliv. Involveringen i projektet på IT-Universitetet indgår som led i dette arbejde.
Advokat og partner Jakob Kamby fremhæver i denne forbindelse, at "EcoKnow er et spændende projekt som søger at gå i dybden med mulighederne for digital sagsbehandling ved brug af kunstig intelligens. Vi synes, det er vigtigt at gøre opmærksom på, hvordan nye teknologier kan videreudvikle den offentlige sektor. Og som fast rådgiver for det offentlige, så synes vi også, at vi har en forpligtelse til at tilbyde os og være med, når der skal udvikles innovative løsninger".

Du kan læse mere om projektet om EcoKnow på Innovationsfondens hjemmeside her samt på IT-Universitetets hjemmeside her.

Del på LinkedIn Del på Facebook