Arrangementer

Kan socialpolitik og kommercielle forretningsmodeller forenes?

Kan vi investere os til bedre sociale løsninger?

J4 - AskovFonden, Allinge, Bornholm

Umiddelbart kan man tænke, at socialpolitik og kommercielle forretningsmodeller ikke er forenelige størrelser. Men i debatten om, hvordan vi skal finansiere fremtidens velfærd retter fokus sig i stigende grad mod sociale investeringer.

Det gælder især internationalt, men med hastige skridt også i Danmark. Herhjemme bakker både erhvervsministeren og ministeren for offentlig innovation op om at teste nye modeller for finansiering af velfærdsopgaver, og stadig flere kommuner og organisationer kigger i samme retning.

Men hvordan kan socialpolitik, kommercielle forretningsmodeller og investeringer forenes? Og er der også en risiko for, at det er kommercielle aktører og fonde, der kommer til at styre socialpolitikken i Danmark?

Panelet består af: 

  • Torben Hartz, Partner, Ernst & Young
  • Majbrit Berlau, Formand, Dansk Socialrådgiverforening
  • Peter Holm, Direktør, Skandia
  • Helle Øbo, Adm direktør, AskovFonden
  • Jacob Bundsgård, Borgmester, Aarhus Kommune
  • Josephine Fock, MF, Alternativet
  • Mia Nygaard, Borgmester, Københavns Kommune
  • Claus Bjørn Billehøj, Adm. Direktør, Den Sociale Kapitalfond

Moderator:
Camilla Thorning, Moderator, DR

Den Sociale Kapitalfond, Kammeradvokaten, Skandia, AskovFonden, Ernst & Young.