Nyheder

Advokat og partner Anders Vangsø Mortensen fylder 60 år. I snart 25 år har han arbejdet passioneret med skatteret hos Kammeradvokaten.

Skatteretsadvokat med blik for krinkelkroge og forgreninger


Samme tur til kontoret med Kystbanen fra hjemmet i Espergærde og videre med C-toget til kontoret ved Vesterport. En fast rute, en rutine. Tid til tanker i højt tempo. Aldrig kedeligt. Og ikke uden ukendte signaler, dugfriske afgangstider, nye ansigter og interessante dialoger. En tur, der med sin blanding af genkendelighed og alsidighed også afspejler Anders Vangsø Mortensens karriere. Han kom til Kammeradvokaten i 1994 og har siden ført utallige retssager for SKAT og Skatteministeriet - hvor hver sag har været helt sin egen. Den 21. januar 2018 fylder han 60 år. 

Har altid været tiltrukket af skatteretten

Som nyudklækket cand.jur. fra Københavns Universitet blev Anders i 1986 ansat i Statsskattedirektoratet. Han blev senere uddannet som advokat hos de daværende advokatfirmaer Kierkegaard, Haume & Malby og Haume & Partnere. Det har altid været skatteretten, som har haft Anders’ opmærksomhed.

”Jeg har altid været optaget af skatterettens interessante og udfordrende forgreninger og krinkelkroge. For en advokat er det et ganske særligt privilegium at føre retssager for staten, hvor fokus hele tiden er på at nå frem til det rigtige resultat”, fortæller Anders.

Gennem sit mangeårige samarbejde med medarbejderne ved skattemyndighederne, har Anders på nærmeste hold set, hvor godt skattesystemet fungerer i Danmark.

Oftest retter søgelyset sig mod sager og vinkler, hvor noget er gået skævt, mens alle de gode historier hos SKAT ikke påkalder sig synderlig interesse. Det er synd. Men det bliver der desværre nok ikke lavet meget om på”, fortæller Anders eftertænksomt.

Erfaring forpligter

Anders udtrykker det som en fornøjelse at arbejde hos Kammeradvokaten. Et traditionsrigt firma, som konstant udvikler sig med tiden og ruster sig til fremtiden. Da han startede i firmaet, var de 80 ansatte, hovedsageligt med sager for staten. I dag er han omgivet af godt 540 dygtige og inspirerende kollegaer, der rådgiver såvel offentlige som private kunder i Danmark og uden for landets grænser.

Med de mange års erfaring mener Anders også, at han forpligter sig til at lære fra sig og sikre, at den nye generation af advokater i firmaet bliver klædt godt på og stabiliteten dermed bevares. I undervisning, men også helt ned i de små daglige detaljer i sagsbehandlingen og kundekontakten, forsøger han at inddrage firmaets studerende, fuldmægtige og unge advokater, når der opstår tvister og finurligheder - kringelkroge og forgreninger. For det er der, den rigtig gode advokat adskiller sig fra den gode, mener Anders.

Privat bor Anders sammen med Lene. Far til Lisa og Anna, svigerfar til Natascha og stolt nybagt morfar til Mattheo. Når advokaten i Anders holder fri, er det i musikken han slapper af og henter energi. Musik er kræs og skal høres på et ordentligt anlæg. Der må ikke gro mos på det, Anders lytter til. Derfor leder han hele tiden efter nyt og gerne tekster, der kan give stof til eftertanke. Lige nu er det svenske Thåströms sagtmodige klavertoner og jordnære akustiske guitarakkorder og amerikanske Active Childs blanding af klassiske og elektroniske musik, der strømmer ud af de store højtalere i dagligstuen i Espergærde.

Læs mere om Anders Vangsø Mortensen.