Nyheder

Retten på Frederiksberg har den 6. februar 2018 afsagt en kendelse i henhold til retsplejelovens kap. 40 om midlertidigt forbud og påbud, hvor to teleselskaber forbydes at formidle adgang til en række hjemmesider, herunder 6 skinbettingsider, der udbyder spil i Danmark. Teleselskaberne blev samtidig pålagt at etablere en blokering af hjemmesiderne.

Højaktuel kendelse om skinbetting

Af Anne Bräuner Sørensen


Retten på Frederiksberg har givet Spillemyndigheden medhold i, at to teleselskaber skal blokere for adgangen til en række hjemmesider, der udbyder casino- og væddemålsspil m.m. i Danmark, herunder 6 skinbettingsider.

Sagen angik spørgsmålet, om hjemmesiderne i strid med spilleloven udbyder spil i Danmark uden tilladelse fra Spillemyndigheden.

Skinbetting

Skinbetting er alle former for væddemål og kombinationsspil samt lotterier (dvs. spil, hvor tilfældighed indgår), hvor indskuddet og gevinsten er et ”skin”.

Et skin er en virtuel genstand (bl.a. til brug i computerspil), som kan have en økonomisk værdi fra få kroner til flere tusinde kroner. 

De i sagen omhandlede skinbettingsider har som tilknytningsmoment til Danmark, at hjemmesiderne tilgås ved anvendelse af steam-hjemmesiden, som er affattet på dansk og har dansk kundesupport.

Steam er en netværksside udgørende en platform, hvor spillere blandt andet kan oprette en profil og føre en konto med skins. Herefter bruger spilleren det samme login på skinbettingsiderne.

Retten på Frederiksbergs afgørelse

Retten på Frederiksberg gav Spillemyndigheden medhold i, at skinbetting er omfattet af spilleloven, og at udbud af skinbetting derfor kræver tilladelse fra Spillemyndigheden.

Videre fandt retten, at skinbettingsiderne udbyder spil i Danmark, da de spil, som tilgås via den danske steamplatform, må anses for at være udbudt i Danmark.

Det er første gang domstolene tager stilling til, at skinbetting er omfattet af spilleloven, og at skinbettingsiderne udbyder spil i Danmark med den danske steamplatform som mellemled.

Retten fastslog desuden, at de øvrige hjemmesider, sagen angik, ligeledes udbyder spil i Danmark, da de alle har mindst ét af følgende tilknytningsmomenter til Danmark:

- sprog,

- mulighed for at vælge Danmark under personlige detaljer ved oprettelse af spilkonto,

- dansk kundesupport, eller

- mulighed for betaling i danske kroner og/eller med dankort.

Hjemmesidernes udbud af spil kræver derfor tilladelse fra Spillemyndigheden.

Spillemyndighedens interesser blev varetaget af advokat Anne Bräuner Sørensen.