Nyheder

Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith har valgt at støtte udgivelsen af bogprojektet med 25.000 kr., da erindringen om den sidste besættelsestid er tæt knyttet til Shellhuset, hvor firmaet i dag har hovedkontor.

Kammeradvokaten støtter nyt værk om modstandsbevægelsen og Shellhuset


Onsdag d. 29. august udkommer bind 2 af Modstand - et bogværk i fire bind som journalist og historiker Niels-Birger Danielsen udgiver på Politikens Forlag. Værket er den første samlede skildring siden 1950'erne af den danske frihedskamp under besættelsen 1940-1945.

Donation på 25.000 kr.

Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith har valgt at støtte udgivelsen af bogprojektet med 25.000 kr., da erindringen om den sidste besættelsestid er tæt knyttet til Shellhuset, hvor firmaet i dag har hovedkontor. Kammeradvokaten har siden 2012 åbnet dørene til Shellhuset på Københavns Kulturnat i oktober, for at give det omkringliggende samfund mulighed for at dykke ned i husets krigshistorie gennem lyd og billeder samt via rundvisninger i huset af historikere.

Kulturnat i Shellhuset d. 12. oktober 2018

Vi åbner igen dørene på dette års kulturnat fredag d. 12. oktober fra kl. 18-23, hvor det vil være muligt at tilmelde sig en af de eftertragtede rundvisninger og få lov at kigge indenfor i Shellhuset. Mere information om arrangementet og tilmelding kan findes her.

Om bogudgivelsen af bind 2

Udgivelsen af bind 2 af Modstand sker på 75-årsdagen for den 29. august 1943, da regeringen gik af, og tyskerne indførte militær undtagelsestilstand. Få uger efter blev Danmarks Frihedsråd dannet som en samlet ledelse af modstandskampen, der gik ind i en ny og mere intensiv fase. De tyske metoder blev skærpet, og terrordrab, henrettelser og tortur blev en del af den danske virkelighed. Erindringen om den sidste, barske besættelsestid er tæt knyttet til Shellhuset, hvor Gestapo havde hovedkvarter under 2. verdenskrig – og hvor Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith i dag har hovedkontor i nye rammer.

De to færdige bind af værket, der også udkommer som e-bog og lydbog, kan købes hos de fleste boghandlere. Bind 3 skal efter planen udkomme i 2019, bind 4 i 2020. Læs mere om bøgerne her.