Nyheder

EU-Kommissionen lukker sin ESPD-tjeneste til april og meddeler på deres hjemmeside, at tjenesten herefter vil blive overtaget af en eller flere nationale ESPD-tjenester i de enkelte medlemsstater.

EU-Kommissionens ESPD-tjeneste lukker i april 2019

Af Anne Borch Dissing

 

I Danmark er det besluttet, at der ikke bliver lavet en national ESPD-løsning, når EU-Kommissionens ESPD-tjeneste lukkes. Det vil efter lukningen af EU-Kommissionens ESPD-tjeneste imidlertid fortsat være et krav, at EU-Kommissionens elektroniske ESPD anvendes.

Fra april måned skal ordregiver derfor selv kunne tilbyde potentielle tilbudsgivere en elektronisk ESPD-løsning, som lever op til EU-Kommissionens dataformater.

Hele idéen med ESPD’et har fra starten været, at tilbudsgivere lettere skal kunne afgive ansøgninger og tilbud til de forskellige medlemslandes myndigheder. Dette blandt andet ved at genbruge et allerede udfyldt ESPD, som har været anvendt i ét udbud og derfor kan anvendes i et andet udbud. Dette er stadig hensigten, og derfor er der også krav om, at den elektroniske løsning, der anvendes til generering og læsning af elektronisk ESPD, skal leve op til EU-Kommissionens dataformater. Det er derfor heller ikke tilstrækkeligt med eksempelvis et Word-dokument, der ligner et elektronisk ESPD.

Det bliver forventeligt en lettelse for både ordregivere og tilbudsgivere, at de ikke længere skal uploade xml-filer til en ekstern side, gemme filen og efterfølgende uploade til et udbudssystem. 

Kammeradvokatens Digitale Udbud har fra 1. februar 2019 implementeret en elektronisk ESPD-løsning på både ordregivers og tilbudsgivers side, således at man som ordregiver ikke skal ud og finde andre tjenester.

Digitale Udbud kan fortsat tilkøbes af ordregivere, også hvis man kun gennemfører udbud en gang i mellem. Kontakt projektkonsulent, cand.jur Anne Borch Dissing ganske uforpligtende på digitaleudbud@kammeradvokaten.dk eller telefon +45 61 39 59 32, hvis du vil vide mere om vores udbudssystem. Vi bistår også gerne med opsætning af dit udbud i systemet og naturligvis også med juridisk rådgivning, hvis det skulle blive nødvendigt.