Nyheder

Advokat, Senior Manager, Martin Sønnersgaard bidrager med artiklen "Når kunstig intelligens og databeskyttelse skal gå hånd i hånd" hos DataTech.

Når kunstig intelligens og databeskyttelse skal gå hånd i hånd


Advokat, Senior Manager, Martin Sønnersgaard bidrager med artiklen "Når kunstig intelligens og databeskyttelse skal gå hånd i hånd" hos DataTech.

Kunstig intelligens rummer et enormt potentiale, og med reformen 'Digital service i verdensklasse' fra efteråret 2018 satte regeringen en klar retning for ambitionerne i det offentlige. Vi oplever netop nu en stor interesse for brug af kunstig intelligens fra offentlige myndigheder, særligt inden for tre områder:

Intelligent risikobaseret kontrol, hvor machine learning f.eks. kan bruges til at skabe en prædiktiv model for en typisk 'snyder', som vil udnytte systemet. Fuldautomatiske afgørelser og beslutningsstøtte, hvor modellen kan hjælpe med at lave udkast til afgørelser og foreslå den rette løsning for borgeren. Og individualiseret vejledning, hvor man gerne vil udnytte muligheden for at målrette kommunikation til borgere og virksomheder baseret på deres tidligere adfærdsdata (profilering).

Læs mere i artiklen her, som også sætter fokus på Privacy by design, dataetik samt retfærdighed, dataminimering og transparens.