Erhvervsjurist i advokatbranchen

Events, netværk & uddannelse

På uddannelsen Erhvervsjurist i advokatbranchen har vi fokus på grundlæggende advokatfærdigheder, som giver kompetencer og indsigt i rollen som erhvervsjuridisk rådgiver og for erhvervsjuristens fortsatte virke i advokatbranchen. Uddannelsen tager afsæt i advokatuddannelsen, mens indhold og omfang er tilpasset medarbejdere med cand.merc.jur. baggrund.

På uddannelsen Erhvervsjurist i advokatbranchen har vi fokus på grundlæggende advokatfærdigheder, som giver kompetencer og indsigt i rollen som erhvervsjuridisk rådgiver og for erhvervsjuristens fortsatte virke i advokatbranchen. Uddannelsen tager afsæt i advokatuddannelsen, mens indhold og omfang er tilpasset medarbejdere med cand.merc.jur. baggrund.

Hvorfor en uddannelse for erhvervsjurister?

I advokatbranchen ansættes i dag et stigende antal medarbejdere med en cand.merc.jur. uddannelse. De ansættes i de fleste advokatfirmaer på helt samme vilkår og med samme opgaver som advokatfuldmægtige. Dog kan cand.merc.jur.’er ikke følge advokatuddannelsen.

Uddannelsen er blevet til i et samarbejde på tværs af flere advokatfirmaer, der har erhvervsjurister ansat.

Målgruppe

Uddannelsen er målrettet cand.merc.jur.’er ansat i advokatbranchen på fuldmægtigniveau.

Moduler

Uddannelsen er bygget op om en introduktionsdag, fem obligatoriske kursusmoduler og et tilvalgsmodul, der tilsammen skaber et grundlæggende fundament for at yde juridisk rådgivning i et advokatfirma.

Uddannelsen har både en skriftlig og en mundtlig eksamen.

Introduktion

På uddannelsens introduktionsdag bliver du introduceret til hele uddannelsen og de forskellige moduler. Vi taler om rollen som erhvervsjuridisk rådgiver i advokatbranchen og hører om de mange forskellige karriereveje, du kan tage i branchen. Vi kommer også ind på dine forventninger til uddannelsen og opstart af netværk.

Modul 1: God advokatskik I

På kurset i God advokatskik I får du en grundlæggende indføring i de advokatetiske regler, der udtrykker de krav, som stilles til advokaters professionelle standard og etik under deres udøvelse af virksomhed. Som erhvervsjurist i en advokatvirksomhed er du underlagt de samme etiske standarder.

Du vil bl.a. lære om advokatens uafhængighed, personlige integritet og hæderlighed. Kurset omhandler også pligten til at tegne ansvarsforsikring, påtagelse af sager og udtrædelse, smøl og uefterrettelighed, forholdet til modparten samt hvidvaskreglerne.

Underviser er Claus Guldager, partner, Andersen Partners.

Modul 2: God advokatskik II

På dette kursus lærer du bl.a., hvordan du kan opretholde uafhængighed, så du ikke kommer i en interessekonflikt, hvor der er modstridende interesser. Du lærer desuden om tavshedspligten, advokatselskabsreglerne, fastsættelse af salær, klientkontoreglerne og advokatens erstatningsretlige og disciplinære ansvar, som er en del af fundamentet for den særlige tillid, klienterne kan have til advokater.

Undervisere er Andreas Christensen, partner, advokat, Horten og Lars Lindencrone Petersen, partner, advokat, Bech-Bruun.

Modul 3: Kommunikation

På dette kursus lærer du det retoriske håndværk ved at fremlægge juridiske pointer for de andre deltagere og dermed prøve kræfter med kommunikation i praksis frem for at høre om det. Du lærer ved at stille dig frem på gulvet og holde oplæg i mindre grupper - og du får feedback fra underviserne og de andre deltagere. Du vil arbejde målrettet og koncentreret med én præsentation med ét klart, selvvalgt budskab, som du løbende skærper og udvikler undervejs.

Kursets sidste dag foregår på Folketeatret, hvor du sammen med en skuespiller, arbejder med kropssprog og stemmeføring. Til sidst er du og de andre deltagere klar til at gå på scenen og holde jeres præsentationer for hinanden mod ro, sikkerhed og autoritet.

Underviser er Janus Beyer, retorisk rådgiver, Stephensen&Beyer.

Modul 4: Relationen mellem rådgiver og klient

På kurset Relationen mellem rådgiver og klient lærer du at bruge analysemetoder til at finde frem til klientens egentlige behov, at gennemføre en klientsamtale systematisk og opstille løsningsmodeller og succeskriterier for sagen. På kurset får du også viden om, hvordan du håndterer konflikter og tilrettelægger din rådgivning efter klientens persontype. Du får også redskaber til at være en betroet rådgiver (trusted advisor).

Underviserne er Jakob Bjerre og Jakob Skram-Jensen.

Modul 5: Forhandling

På kurset i Forhandling får du redskaber og teknikker til at forbedre din forhandlingskompetence og få mere værdi ud af de forhandlede aftaler og kontrakter, som du kommer i berøring med i det daglige arbejde.

Du får grundlæggende viden om effektive forhandlingsmetoder og adfærd og bliver introduceret til værktøjer for systematisk forberedelse til forhandling.

Kurset er funderet i anerkendt forhandlingsteori, men fokuserer primært på den praktiske anvendelse og integration af konkrete forhandlingsredskaber, som kursusdeltageren kan benytte med det samme.

Underviser er Anja Skau-Andersen, advokat, MBA.

Tilvalgsmodul

Udover de obligatoriske moduler tilbydes et tilvalgskursus, som deltagerne kan supplere med alt afhængigt af relevans og den enkeltes udgangspunkt.

Retssagens forberedelse

På dette tilvalgsmodul får du indblik i de forskellige processkridt i forbindelse med retssagens forberedelse fra indlevering/modtagelse af stævning til hovedforhandling.

Praktiske oplysninger

Uddannelsen foregår næste gang i marts og april 2025. Nærmere datoer følger.

Introduktionsdagen og de fem obligatoriske moduler udbydes som samlet uddannelse og faktureres på én gang. Prisen er inkl. overnatning mellem kursusdagene og forplejning, en skriftlig og en mundtlig eksamen.

Kursusmodulerne foregår på Comwell i Køge Strand. Dog foregår introduktionsdagen hos Bech-Bruun og den skriftlige og mundtlige eksamen samt tilvalgsmodulet hos Poul Schmith/Kammeradvokaten i København.

Prisen på det obligatoriske forløb er kr. 49.500 ekskl. moms. Kurset er momspligtigt.

Eksamen

Der er to eksamener i forløbet:

  • En skriftlig eksamen i God advokatskik I + II, der ligger efter modulerne på uddannelsen.
  • En mundtlig eksamen i fremførelsen af egen præsentation i et selvvalgt emne. Deltagerne bedømmes efter deres evne til at formidle deres emne.

Afbud

Der er ikke mødepligt til uddannelsen, og man kan fortsat gå til både skriftlig og mundtlig eksamen og bestå uddannelsen, selvom man misser én eller flere undervisningsgange. Det bliver selvfølgelig sværere ved selvstudium og særligt kommunikationsmodulet vil det være vanskeligt at gennemføre som selvstudium. Der tilbydes ikke erstatningsmoduler.

Kontakt

Har du spørgsmål til uddannelsen, er du velkommen til at kontakte HR-konsulent Erica Schou på esch@poulschmith.dk.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.