Portræt: Offshore-specialist med kommercielt mindset

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Klint Klingberg-Jensen fylder 40 år den 15. april. Klint beskæftiger sig med offshore-relaterede problemstillinger, hvor han er optaget af at hjælpe klienterne med at finde de gode løsninger og nå de kommercielle mål. Han sætter en ære i altid at gå ambitiøst og ydmygt til opgaverne, ligesom det er vigtigt for ham aldrig at miste øje for mennesket bag de personer, han møder på sin vej.

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Klint Klingberg-Jensen fylder 40 år den 15. april. Klint beskæftiger sig med offshore-relaterede problemstillinger, hvor han er optaget af at hjælpe klienterne med at finde de gode løsninger og nå de kommercielle mål. Han sætter en ære i altid at gå ambitiøst og ydmygt til opgaverne, ligesom det er vigtigt for ham aldrig at miste øje for mennesket bag de personer, han møder på sin vej.

En branche med internationalt udsyn

Klint rådgiver om en bred vifte af aspekter inden for offshore-branchen. Særligt de projektrelaterede forhold inden for vedvarende energi optager ham en stor del, hvor han blandt andet hjælper danske og internationale klienter med kontrakter og forhandling, men også tvister. Sagerne er ofte komplekse, men det er også det, som driver Klint. At overkomme udfordringerne og nå i mål med opgaven i tæt samarbejde med klienten.

”Det er ret typisk for den slags sager, at det er meget intensive forløb, når forberedelser og forhandling står på, og derfor føles belønningen også ekstra stor, når det hele lykkes. At spille en lille brik i den grønne omstilling er også i sig selv motiverende – og at det sker i et internationalt regi, hvor landegrænserne ikke er en hindring. I de projekter, som vi arbejder med, skal der typisk være et meget årvågent fokus på balancen mellem de juridiske og kommercielle hensyn. At finde det gode kompromis i den balance er spændende hele tiden at jagte og blive bedre til at mestre.”

Klint har altid været fascineret af store tekniske konstruktioner og ingeniør-faglige emner. Derfor faldt det også helt naturligt, at han i sit første job hos advokatfirmaet Plesner kom til at bistå arkitekter og ingeniører i rådgiver-ansvarssager. Et job, der senere trak over i en stilling hos DONG Energy (nu Ørsted), hvor de tekniske emner i endnu højere grad stod i kø, og hvor store og komplicerede offshore-konstruktionsprojekter, f.eks.  i UK, Norge og Sydkorea, gav arbejdslivet en ekstra og international dimension.

Alt kan lykkes med de rette byggeklodser

I 2018 kom Klint til Poul Schmith for at opbygge et forretningsområde inden for offshore-branchen. Han havde fra en tidlig alder haft ambitioner om og lyst til at skabe egen forretning fra bunden, så det var en gylden karrieremulighed, som ikke skulle misses. Og offshore-branchen passer ham godt.

”Jeg har altid haft det enormt godt med den jargon og den faglighed, som man møder hos mange projektledere og ingeniører i branchen. Det er som om, at kommunikationen glider ganske nemt, og der skabes ret hurtigt et fælles sprog og en fælles forståelse. Det er inspirerende at møde og arbejde med mennesker, som tilgår deres virke med en tro på, at alt kan lykkes, hvis blot de rigtige byggeklodser er til stede, og hvis der lægges planlægning, kræfter og flid bag. Det er lidt samme filosofi, jeg føler præger Poul Schmith, og det tiltrak mig. Der er plads til traditioner og meget højt fagligt niveau, og dertil søger man løbende at skabe noget nyt og ’flytte sig’. Jeg føler mig utrolig godt tilpas med, at firmaet insisterer på hele tiden at være i udvikling, samtidig med at der altid ligger grundige tanker og planlægning bag.”

Den faglige udvikling og de professionelle udfordringer er vigtige for Klint, men det er relationerne bestemt også. Og han trives særligt, når han har hjulpet en klient med en løsning, der har krævet noget ud over det sædvanlige – f.eks. i engagement eller opfindsomhed, og hvor samarbejdet er gået op i en højere enhed.

”Selvom det ofte er sagernes størrelse og tekniske kompleksitet, der indledningsvist gør dem spændende, så er det, man husker tilbage på med et smil, pudsigt nok de allermest intense forløb, hvor man – som et team og med klienten – får skabt det tillidsbånd, som gør, at man kan sige tingene til hinanden helt uden omsvøb, og hvor den danske, lidt drilagtige humor, ofte også kommer til sin ret. Det er de menneskelige relationer, som altid bærer tingene igennem, hvad enten det drejer sig om den daglige arbejdsglæde på kontoret eller en succes på et konkret projekt.”

Klint bor i Rungsted sammen med Anne-Cathrine og deres i alt tre sammenbragte børn på 8, 11 og 12. Fritiden tilbringes hovedsageligt med familien, som elsker at rejse sammen, når landet ikke er coronalukket, ligesom der prioriteres tid til sport. En perfekt weekendaften foregår gerne med at teste en god ny restaurant, hjemme eller i udlandet.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.