Events, netværk & uddannelse

Grunduddannelse i udbudsret

Deltag i vores modulopbyggede grunduddannelse i udbudsret og bliv klogere på de fundamentale områder indenfor udbudsretten. Grunddannelsen er bygget op i fire moduler, hvor modul 1-3 bringer dig igennem udbudsprocessen fra a-z, mens modul 4 gør dig klogere på sanktioner for overtrædelse af udbudsreglerne, reglerne om aktindsigt i udbudssager og ændringer af indgåede kontrakter.

Deltag i vores modulopbyggede grunduddannelse i udbudsret og bliv klogere på de fundamentale områder indenfor udbudsretten. Grunddannelsen er bygget op i fire moduler, hvor modul 1-3 bringer dig igennem udbudsprocessen fra a-z, mens modul 4 gør dig klogere på sanktioner for overtrædelse af udbudsreglerne, reglerne om aktindsigt i udbudssager og ændringer af indgåede kontrakter.

OM KURSET

I modul 1-3 opnår du indsigt i de grundlæggende udbudsretlige regler og krav, herunder relevante overvejelser i forbindelse med valg af udbudsstrategi og udarbejdelse af udbudsmaterialet samt gennemførelse af udbudsproceduren frem til indgåelse af selve kontrakten.

I modul 4 får du en introduktion til, hvordan du i din kontraktstyring kan håndtere ændringer af indgåede kontrakter, da udbudsreglerne sætter nogle begrænsninger herfor. Endvidere får du en introduktion til reglerne om aktindsigt i udbudssager, og endeligt hvilke sanktioner en ordregiver kan blive mødt med ved overtrædelse af udbudsreglerne.

Undervisningen gennemføres af nogle af landets dygtigste specialister inden for udbudsret, og undervisningen vil i høj grad være praktisk orienteret og bygget op omkring konkrete problemstillinger, ligesom der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og indgå i drøftelser, der tager udgangspunkt i din konkrete hverdag.

Hvis du er ordregiver, vil du efter uddannelsen være klædt på til at gennemføre udbud og håndtere mange af de udfordringer, der opstår i det praktiske arbejde med udbud.

Hvis du er tilbudsgiver, vil du efter uddannelsen være klædt på til at deltage i udbud, herunder have en forståelse hvor, hvordan et udbudsmateriale skal læses og forstås, samt kende dine handlemuligheder i forbindelse med din deltagelse i et udbud.

Undervisningen gennemføres i vores lokaler på Kalvebod Brygge i København.

Har du spørgsmål til indholdet af grunduddannelsen i udbudsret, er du velkommen til at skrive til erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Jesper Nørgaard Rams via jek@poulschmith.dk eller Erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Kristine Marie Andersen via kma@poulschmith.dk.

DET LÆRER DU PÅ GRUNDUDDANNELSEN

Modul 1: Introduktion til udbudsretten

  • Udbudsreglernes systematik og formål
  • Overblik over udbudsreglerne, herunder udbudsloven
  • Udbudslovens systematik og rækkevidden af udbudsforpligtelsen
  • De udbudsretlige principper
  • Gennemgang af de forskellige måder at tilrettelægge og gennemføre et udbud (udbudsprocedurerne) 

Modul 2: Udbuddets første fase

  • Hvornår skal/kan du udelukke en tilbudsgiver?
  • Hvordan sikrer vi, at tilbudsgiverne/leverandørerne er egnede til at løfte opgaven? (egnethedskrav) Hvordan begrænses feltet af deltagere? (udvælgelse og prækvalifikation)
  • Hvad er det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD), og hvornår skal man indhente dokumentation for oplysningerne i ESPD? 
  • Hvad er de nye eForms?

Modul 3: Udbudsmateriale: kontrakttyper, kravspecifikation, udbudsdokumenter, tildelingskriterier og afslutning af udbudsprocessen

  • Overblik over kontrakttyper
  • Hvad er forskellen på en rammeaftale og en kontrakt? Og hvilke særlige regler gælder der for rammeaftaler?
  • Hvad består udbudsmaterialet af? Få et overblik over udbudsmaterialets enkelte dele, herunder hvilke dokumenter der er relevante for udbudsprocessen, og hvilke dokumenter der er relevante for kontraktforholdet med leverandøren
  • Hvordan stiller man de rigtige krav til den ydelse, som skal leveres?
  • Hvordan afgør man, hvem der skal vinde udbuddet? (tilbudsevalueringen)
  • Fastsættelse af tildelingskriterier samt hvordan man sikrer sammenhæng mellem tildelingskriterier, kravene til ydelsen og indholdet af tilbuddene
  • Hvordan afsluttes udbudsprocessen? Hvad skal man som ordregiver igennem, før kontrakten kan indgås

Modul 4: Ændringer efter kontraktindgåelse, aktindsigt og sanktioner

  • Udbudslovens regler om ændringer
  • Aktindsigt i udbudssager
  • Sanktioner ved overtrædelse af udbudsreglerne

Uddannelsen afvikles i maj og oktober 

Grunduddannelse i Udbudsret #1

  • Mandag d. 6. maj kl. 09.00-16.00 (modul 1-2)
  • Tirsdag d. 7. maj kl. 09.00-16.00 (modul 3)
  • Onsdag d. 8. maj kl. 09.00-12.00 (modul 4) 

Tilmeld dig Grunduddannelsen i Udbudsret #1 her

Grunduddannelse i Udbudsret #2

  • Tirsdag d. 22. oktober kl. 09.00-16.00 (modul 1-2)
  • Onsdag d. 23. oktober kl. 09.00-16.00 (modul 3)
  • Torsdag d. 24. oktober kl. 09.00-12.00 (modul 4) 

Tilmeld dig Grunduddannelsen i Udbudsret #2 her

Grunduddannelsens opbygning 

Modulerne afvikles med fysisk deltagelse. Opbygningen er som følger:

Dag 1 kl. 09.00-16.00 (modul 1+2)
Oplægsholdere: Partner, advokat Milena Anguelova Krogsgaard og Erhvervsjuridisk rådgiver, Director Jesper Nørgaard Kristensen  

Dag 2 kl. 09.00-16.00 (modul 3)
Oplægsholdere: Erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Kristine Marie Andersen og Erhvervsjuridisk rådgiver, Senior Director, Malene Gry-Jensen

Dag 3 kl. 09.00-12.00 (modul 4)
Oplægsholder: Partner, advokat, Morten Wahl Liljenbøl

Hvem kan deltage i Grunduddannelsen i udbudsret? 

Uddannelsen er målrettet dig, som arbejder med eller skal til at arbejde med udbudsretlige problemstillinger i praksis. Du er ansat i staten, en region, en kommune, en selvejende institution eller i et andet offentligt organ og håndterer udbud i praksis. Du kan også være ansat i en privat virksomhed, som ofte byder på opgaver udbudt af det offentlige.

Deltagerpris

Modul 1-3: 5.000 kr. ekskl. moms
Modul 4: 2.500 kr. ekskl. moms

Der er mulighed for at deltage i enten modul 1-3 eller modul 4, men vi anbefaler for det fulde udbyttes skyld, at man tilmelder sig både modul 1-3 og modul 4.

ANTAL KURSUSLEKTIONER

Uddannelsen består samlet af nedenstående kursuslektioner.

Modul 1-3: 14 kursuspoint
Modul 4: 3.5 kursuspoint

UDTALELSER FRA DELTAGERE

"I stort set hele min karriere har jeg, som testfaglig specialist, i en eller anden grad været involveret i besvarelse eller udarbejdelse af udbudsmateriale, og det er i tiltagende grad over de seneste år, men jeg er autodidakt, og har aldrig fået nogen uddannelse i udbudsret. 

Det er der rettet op på nu, fordi i løbet af de seneste 2 dage har jeg hos Poul Schmith/Kammeradvokaten gennemført kurset Grunduddannelse i Udbudsret. Udbudsret? Lyder lidt tungt og kedeligt? Måske, men takket være Milena Krogsgaard, Jesper Nørgaard Rams, Malene Gry-Jensen og Kristine Marie Andersen var det et par virkeligt gode og interessante dage!

Jeg kan varmt anbefale kurset til alle, der arbejder med udbud, både som opgavestiller og tilbudsgiver."

"Super kompetente og professionelle undervisere. Godt undervisningsmiljø med relevante cases, som blev inddraget i undervisningen. Alt i alt et meget relevant og godt kursus med stort fagligt udbytte."

DELTAG I MASTERCLASSES OG BYG VIDERE PÅ DIN GRUNDUDDANNELSE

Når du har gennemført uddannelsen – eller hvis du i forvejen har grundlæggende erfaring inden for det udbudsretlige område – har du mulighed for at deltage i vores masterclass-moduler, som går i dybden med forskellige områder af udbudsretten. 

Masterclass-modulerne vil have forskellig varighed (fra tre timer) og udbydes løbende. Pris på disse er fra kr. 2.500 ekskl. moms pr. modul.

Hvis du er interesseret i at deltage i et eller flere af masterclass-modulerne, er du velkommen til at skrive til erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Jesper Nørgaard Rams via jek@poulschmith.dk eller Erhvervsjuridisk rådgiver, Director, Kristine Marie Andersen via kma@poulschmith.dk, for at høre nærmere om vores afholdelse af modulerne.

Mulige supplerende masterclasses: 

  • Rammeaftaler og sortimentsudbud
  • Udbud efter forsyningsvirksomhedsdirektivet
  • Klagesagshåndtering
  • Overgang til udbud med forhandling + Udbud med forhandling
  • Innovationspartnerskab/OPI
  • Konkurrencepræget dialog
  • Evaluerings- og pointmodeller
  • Samspil mellem udbud og statsstøtte
  • Udelukkelsesgrunde og self-cleaning

Hold Dig Opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din Indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbrev din nøgle til det hele fra et full-service advokatfirma. Tilmeld dig her.