25-års jubilæum: Rolig hånd på roret, når stormen raser

For Kristian Hartlev er det sjovt og motiverende, når det bliver svært – muligvis fordi hans erfaring siger ham, at han og teamet nok skal få projektet i sikker havn. Altid i tæt samspil med kunden og de andre rådgivere på projektet selvfølgelig. Den 1. januar 2024 kan Kristian fejre sit 25-års jubilæum hos Poul Schmith/Kammeradvokaten.

For Kristian Hartlev er det sjovt og motiverende, når det bliver svært – muligvis fordi hans erfaring siger ham, at han og teamet nok skal få projektet i sikker havn. Altid i tæt samspil med kunden og de andre rådgivere på projektet selvfølgelig. Den 1. januar 2024 kan Kristian fejre sit 25-års jubilæum hos Poul Schmith/Kammeradvokaten.

Roen. Det er det første, man bemærker, når man taler med partner og advokat Kristian Hartlev. Han er slående rolig og nærværende, og man forstår hurtigt, hvorfor kunderne gerne vil have ham ved roret, når stormen raser, og de store vedvarende energi- og infrastrukturprojekter bliver svære.

25 år med udfordringer og stærke relationer

Kristian er leder af firmaets team for Energi og Infrastruktur og har sammen med gode kolleger bistået bygherrer ved nogle af Danmarks største bygge- og anlægsprojekter – alt lige fra Femern Tunnelen for Femern A/S til bro- og vejprojekter for Vejdirektoratet, bane- og signalprojekter for Banedanmark, togindkøb for DSB og hospitaler for Region Hovedstaden.

De senere år er store projekter inden for vedvarende energi dog også blevet et kerneområde for Kristian, hvor han med sit team bl.a. har været involveret i 4-5 udbud af de store havvindkoncessioner ud for Danmarks kyster.

Lige nu arbejder Kristian sammen med Energistyrelsen på udbud af seks havvindkoncessioner på minimum 6 GW i de danske farvande samt et udbud på 3 GW ved Energiø Bornholm. Kendetegnede for alle projekterne er, at de er komplekse og kræver et tæt samarbejde med både kolleger, kunder og andre specialister – og det er lige netop her i relationerne, at Kristian finder motivationen. Han elsker at gøre en forskel for sine kunder, ikke mindst når det bliver svært.

Det løser sig altid

”Vi har gjort det før, og det løser sig altid”. Sådan forklarer jubilaren selv, hvorfor han ikke vakler, selv når tingene spidser til, og der opstår kriser og vanskeligheder på projekterne.

”For kunden er det måske første gang, de står over for den her udfordring, men efter 25 år har jeg set det meste før – eller i hvert fald noget, der minder ret meget om det. Så når kunden måske bliver lidt småpresset, ser jeg det som en af mine fornemmeste opgaver at komme med en ro og en forvisning om, at selvom det kan virke en anelse uoverskueligt lige nu, så skal vi nok finde en vej. Vi har gjort det før, og det løser sig altid, hvis vi arbejder målrettet og tæt sammen.

Det var da netop også muligheden for at løse de svære juridiske problemstillinger, der fik Kristian til at tage springet fra ledertrainee i Danica Pension til Poul Schmith/Kammeradvokaten for 25 år siden. Før det havde Kristian været reserveofficer i Livgarden et par år. Spændende juridiske sager har der sidenhen været mange af, og Kristian har i karrieren også opnået møderet for Højesteret.

Den grønne omstilling kommer forhåbentlig til at fylde mere

Nogle vil måske mene, at 25 år samme sted kan lyde lidt kedeligt, men for Kristian har det været lige det modsatte.

”Jeg er egentlig bare taknemmelig for, at folk har kunnet holde mig ud”, siger han med et grin og fortsætter:

”Firmaet har været gennem en kæmpe transformation de seneste 25 år, hvor også projekterne har ændret sig markant i forhold til, da jeg startede i 1999. Det har været en vildt spændende rejse, og jeg meget taknemmelig for de gode relationer og venskaber, der er blevet skabt – og ikke mindst den tillid, som kunderne har vist mig alle årene ved at betro mig at hjælpe dem med deres små og store sager. Det er netop noget helt, helt særligt ved at være advokat og rådgiver: At man får mulighed for at hjælpe andre mennesker med at løse deres problemer."

Også udviklingen inden for Kristians specialer har gjort arbejdet interessant.

"At opgaver inden for vedvarende energi stille og roligt fylder mere, også været en stor motivationsfaktor for mig, fordi det er så aktuelt og vigtigt. Der sker en enorm udvikling inden for området, men der bliver nok også tænkt og talt mere, end der bliver handlet lige nu, og jeg ser frem til, at der begynder at blive rykket på og realiseret flere projekter ude i virkeligheden. Der ligger i hvert fald nogle utroligt spændende og vigtige opgaver og venter her – men infrastrukturprojekterne vil nu også altid have en særlig plads i mit (advokat)hjerte.

Når Kristian ikke er optaget af at agere juridisk problemknuser, så finder du ham højest sandsynligt i familiens sommerhus i Rørvig med sin kone Rikke, der er tandlæge, og allerhelst også deres tre voksne piger. Eller måske på Øresund – med en rolig hånd på roret.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.