Poul Schmith/Kammeradvokatens klimamålsætning godkendt af Science Based Targetsn

Efter næsten to års forberedende arbejde og en formel ansøgning i forsommeren 2023 er Poul Schmith/Kammeradvokatens klimamålsætning glædeligvis blevet godkendt af SBTi, der er den mest anerkendte klimastandard i erhvervslivet – eller populært sagt ’Parisaftalen for virksomheder’.

Efter næsten to års forberedende arbejde og en formel ansøgning i forsommeren 2023 er Poul Schmith/Kammeradvokatens klimamålsætning glædeligvis blevet godkendt af SBTi, der er den mest anerkendte klimastandard i erhvervslivet – eller populært sagt ’Parisaftalen for virksomheder’.

Som firma arbejder vi for et erhvervsliv i udvikling og et samfund i balance. Det handler ikke alene om compliance; det handler også om at forpligte sig til løsningen af et globalt klimaproblem, hvor vi vil tage medansvar for målsætningerne i Parisaftalen sammen med vores leverandører.

Med SBTi godkendes Poul Schmith/Kammeradvokatens klimamålsætning med den mest anerkendte klimastandard i erhvervslivet – eller populært sagt ’Parisaftalen for virksomheder’.

”Vi er meget glade for godkendelsen, for det har været et intenst arbejde at komme på plads med målsætningen. Vi har været i gang med at kortlægge vores CO2-udledningen siden 2019, og har i dag klimaregnskaber med et fuldt scope 1, 2 og 3, der dækker alt fra indkøb af kuglepenne over IT-udstyr til medarbejderens rejsemønstre. Det har krævet samarbejde på tværs af alle husets afdelinger, og det har der været meget læring i. Kortlægningen viser, at størstedelen af vores udledning ligger i vores indkøb, så det er her, vi tager fat. Så nu begynder arbejdet frem imod 2028-målsætningen for alvor”, siger Managing Partner Jens Bødtcher-Hansen.

Vores godkendte klimamålsætning

Konkret har vi opstillet en bindende klimamålsætning, som er i overensstemmelse med Parisaftalen – et såkaldt ”near-term science based target”, der støtter op om arbejdet med at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. Poul Schmith/Kammeradvokatens SBTi-målsætning er, at vi, med 2022 som basisår, forpligter os på, at vi som firma:

  1. inden udgangen af 2030 har reduceret vores CO2-udledninger på egne matrikler i København og Aarhus med 70% (klimaregnskabernes scope 1+2-kategorier) – i naturlig forlængelse af firmaets interne klimastrategi, som vi monitoreres gennem årlige klimaregnskaber.
  2. inden udgangen af 2028 har sikret, at 71,8% af firmaets leverandører har opstillet reduktionsmål for udledninger gennem tilslutning til SBTi (klimaregnskabernes scope 3-kategori).

En spejling af kunderne

Som juridisk rådgiver er vi leverandør til og en del af vores kunders forsyningskæde. Med SBTi-tilslutningen kan vi både understøtte vores kunders klimamålsætninger og CSRD-rapportering og sprede ringe i vandet gennem vores leverandører – dvs. leddene der kommer både før og efter os i værdikæden.

Ved siden af SBTi arbejder vi som firma målrettet for at nedbringe vores CO2-udledning i både scope 1, 2 og 3, bl.a. gennem vores indkøbsvalg, arbejde for reduktion af madspild, madudvalg i kantinen, affaldssortering og bortskaffelse, print og merchandise og interne transportpolitik mv. Derudover har vi allerede gennem et par år sat øget fokus på vores leverandørkædeansvar gennem vores leverandørstyringspolitik. Dette forstærker vi nu gennem SBTi-ambitionen.

Et samarbejde mellem virksomheder og klimaeksperter

SBTi er et samarbejde etableret mellem WWF Verdens Naturfonden, UN Global Compact, World Resources Institute og CDP (Carbon Disclosure Project). Det er et non-profit initiativ, som bygger direkte på Parisaftalens temperaturmålsætninger og Greenhouse Gas (GHG)-protokollen, og som ansporer virksomheder til at fastsætte forpligtende reduktionsmål i overensstemmelse med klimavidenskaben og Parisaftalen. SBTi har over de seneste år opnået global status som den mest anerkendte standard for virksomheder, der ønsker at sætte ambitiøse og bindende mål for reduktion af udledte drivhusgasser.

Se Poul Schmith/Kammeradvokatens fem klimaregnskaber

Pressehenvendelser og øvrige henvendelser
Har du spørgsmål til SBTi-tilslutningen og firmaets interne ESG-arbejde: