København

Databeskyttelsesnetværket

Arbejder du med databeskyttelse eller har du ansvaret for, at din organisation eller dele af den overholder databeskyttelsesreglerne? Så kan ”Databeskyttelsesnetværket” være din vej til at holde dig løbende opdateret og få konkrete metoder til at sikre vedvarende compliance.

Databeskyttelsesnetværkets formål og fokus

Databeskyttelsesnetværket er åbent for personer, der beskæftiger sig med databeskyttelse på daglig basis hos både offentlige myndigheder (statslige, kommuner og regioner) og private virksomheder.

I Databeskyttelsesnetværket har vi særligt fokus på løbende og dokumenterbar vedligeholdelse af complianceindsatsen – både så de juridiske krav overholdes, men også at dette sker på en operationel og praktisk håndterbar måde i organisationen. Samtidig er det vigtigt at høste de afledte forretningsmæssige gevinster af den indsats, der skal foretages for at opnå og bevare compliance med databeskyttelsesreglerne.

Netværkets formål er tillige at behandle aktuelle problemstillinger om databeskyttelse og give et overblik over udviklingen af reglerne som følge af ny praksis, domme og retningslinjer fra EU-Domstolen, Datatilsynet og Det Europæiske Databeskyttelsesråd m.v. Vi sætter typisk også fokus på, hvordan reglerne tilpasses til og udfordres af nye teknologiske løsninger som f.eks. cloud computing, kunstig intelligens (AI), profilering, IOT osv.

Netværkets medlemmer tæller repræsentanter fra de største myndigheder og virksomheder i Danmark, og netværket giver god mulighed for sparring og erfaringsudveksling om håndtering af databeskyttelse i praksis.

NETVÆRKSMØDERNE

Netværket mødes fire gange om året. Temaerne for møderne fastlægges løbende efter aktualitet og ønsker fra deltagerne, så vi sikrer, at emnerne hele tiden rammer det, som optager medlemmerne. Fælles for møderne er, at der altid afholdes et oplæg om ”Nyt siden sidst”, der giver et overblik over de seneste og vigtigste nyheder siden sidste netværksmøde.

Mulige emner for sæsonen i 2024 er følgende:

  • Udfordringer ved brug af cloud computing
  • Overførsler til tredjelande i lyset af Schrems II
  • Kunstig intelligens, automatiserede afgørelser og profilering – muligheder og udfordringer
  • Nye krav til cookies og ny e-privacy forordning
  • Den gode interne kontrolmekanisme – hvordan sikrer man løbende kontrol og audit af sin organisation?
  • Privacy metrics/benchmarks – hvordan kan man overvåge og måle på, om databeskyttelsesindsatsen forbedres?
  • Dokumentation for compliance – hvad er tilstrækkeligt?
  • Best practices for DPO’ens arbejde
  • Privacy by design – hvordan tænkes reglerne ind i digitale løsninger?
  • Konsekvensanalyser (DPIA) – best practice?
  • Behandlingssikkerhed og sikkerhedsbrister
  • Behandling af personoplysninger i ansættelsesforhold
  • Tilsyn med databehandlere og kontraktuelle krav til leverandører.

DU FÅR:

  • Lejlighed til at dele erfaringer og sparre om løsninger og metoder med netværkets øvrige deltagere
  • Udvidelse af dit professionelle netværk, som du kan trække på fremadrettet
  • Mulighed for at høre spændende oplæg og cases om aktuelle emner fra førende eksperter fra toneangivende virksomheder og offentlige myndigheder
  • Konkrete værktøjer til at vedligeholde databeskyttelsesindsatsen løbende
  • Adgang til et online forum til at udveksle erfaringer mellem møderne
  • Nyheder om databeskyttelse tilsendt på e-mail, hvis du ønsker det
  • Udleveret relevant materiale ved hvert møde.

Målgruppe

Netværket er åbent for dig, der arbejder med databeskyttelse på daglig basis hos både offentlige myndigheder og private virksomheder.

Du har måske rollen som databeskyttelsesrådgiver (DPO), skal arbejde i en DPO-lignende rolle eller tæt sammen med en DPO, it-sikkerhedschef (CIO), complianceofficer, legal counsels eller andre jurister, rådgivere og informationssikkerhedsfolk, der beskæftiger sig med databeskyttelse og informationssikkerhed.

Det er ikke et krav for optagelse i Databeskyttelsesnetværket, at man er jurist eller DPO.

Pladserne i netværket er personlige, således at medlemmerne får optimalt udbytte af de relationer, der opbygges.

Praktiske oplysninger

Pris for medlemskab

Et års medlemskab (fire møder) i netværket koster kr. 12.000 ekskl. moms.

Tilmelding

Vil du være med? Så send en mail til kontakt@poulschmith.dk.

Du er naturligvis også velkommen til at sende spørgsmål vedr. netværket. Send da en mail til partner, advokat Martin Sønnersgaard på mso@poulschmith.dk.

Der er mulighed for indmeldelse i netværket i løbet af hele året.

Tid og sted

Møderne varer fire timer fra kl. 13.00-17.00 og afholdes skiftevis hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, Kalvebod Brygge 32, 1560 København og hos Implement Consulting Group, Strandvejen 56, 2900 Hellerup.

Materiale

Deltagerne modtager relevant materiale forud for hvert møde i netværket.

Arrangører

Det er Poul Schmith/Kammeradvokaten og Implement Consulting Group, der sammen faciliterer netværket. De to virksomheder har de seneste år med stor succes samarbejdet fast om gennemførelsen af en DPO-uddannelse, som flere end 600 deltagere indtil nu har gennemført.

Kombinationen mellem Poul Schmith/Kammeradvokatens juridiske ekspertise og Implement Consulting Groups procesfokus betyder, at alle aspekter i forhold til rollen som persondataansvarlig bliver inddraget.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.