Ansvarlig forretningsførelse som grundprincip

Etik og compliance er grundlæggende for vores forretning. Vi anerkender det ansvar, der følger med rollen som betroet rådgiver, og vi forpligter os til at efterleve retsstatens værdier og principper i alt, hvad vi gør. Vores dedikerede complian­ce- og risikostyringsfunktion understøtter arbejdet med etik og ansvarlig forretningsadfærd. Med vores interne politikker, systemer og adfærdsregler sikrer vi, at vi altid handler i overensstemmelse med gældende lovgivning og internationale principper, og vi sender et klart signal om, at vi tager vores rolle og ansvar alvorligt.

Ansvarlighed er et grundlæggende princip i vores forretning. Vi arbejder systematisk på at integrere etiske hensyn i hele organisationen og anerkender vores ansvar over for kunder, samarbejdspartnere og øvrige interessenter. Vores interne politikker fastlægger klare rammer for medarbejderadfærd og samspil med forretningsrelationer. Med et omfattende habilitets- og interessekonfliktforebyggelsesprogram vurderer vi løbende de risici, der kan være forbundet med vores rådgivning, især i brancher og sektorer med øget risiko for interessekonflikter. Vi har et betydeligt fokus på at sikre fuld efterlevelse af disse etiske standarder, og vi vil fortsætte med at styrke disse complianceområder fremover.

Obligatorisk compliance-træning

Vi betragter compliance som et bredt og dybt forankret fundament for vores ”license to operate”. Firmaets compliance- og risikostyringsfunktion sikrer, sammen med de relevante interne udvalg og ledelsen i firmaet, at virksomheden efterlever alle gældende regler, og at alle medarbejdere individuelt og med passende mellemrum modtager relevant compliance-træning, der blandt andet omfatter områderne IT-sikkerhed, interessekonfliktidentifikation, gennemgang af advokatetiske regler, GDPR, DAC-6, insiderreglerne og forebyggelse af terrorfinansiering og anti-hvidvask. Alle nye medarbejdere deltager desuden i et obligatorisk introduktionsprogram om etik og compliance.

Etikudvalg

Vores etikudvalg varetager behandlingen af interne forespørgsler og tvivlsspørgsmål vedrørende blandt andet potentielle habilitets- og interessekonflikter. Udvalget foretager konkrete vurderinger og træffer endelige beslutninger om, hvorvidt en partner eller firmaet kan påtage sig repræsentation af en given klient eller sag, i overensstemmelse med gældende etiske retningslinjer. Herudover har etikudvalget ansvaret for at godkende partneres påtagelse af bestyrelsesposter og lignende tillidshverv.

Bekæmpelse af korruption og hvidvask

Vi har en konsekvent nultolerance over for korruption og bestikkelse – både internt i firmaet og hos vores samarbejdspartnere. Gennem årene har vi opbygget et solidt og systematisk screeningssystem, der omfatter både vores klienter og deres reelle ejere og samarbejdspartnere. Vi har etableret en målrettet anti-korruptionspolitik, der sikrer overholdelse af relevante nationale og internationale regler og standarder, herunder FN’s Global Compact, CCBE’s Code of Conduct for European Lawyers, de advokatetiske regler samt dansk lovgivning. Politikken afspejler vores grundlæggende nultolerance over for alle former for korruption, bestikkelse, bedrageri og enhver anden form for uetisk adfærd. Vi agerer med højeste grad af integritet og ansvarlighed, hvilket understøttes af klare interne retningslinjer og et stærkt forankret governance og compliance-program.

Whistleblowerordning

Det er en grundlæggende forudsætning, at alle medarbejdere og ledere aktivt medvirker til at opretholde et sikkert og respektfuldt arbejdsmiljø ved at overholde gældende regler og indberette eventuelle overtrædelser. Firmaet har en whistleblowerpolitik, som opstiller rammerne for vores whistleblowerordning, hvor der kan indberettes om alvorlige forhold som diskrimination, seksuel chikane, uønsket seksuelt orienteret opmærksomhed samt krænkende adfærd, herunder mobning og sexisme. Eventuelle overtrædelser kan indberettes fortroligt gennem virksomhedens whistleblowerordning, hvilket sikrer, at alle sager behandles med den nødvendige fortrolighed.

Dataetik

I Poul Schmith/Kammeradvokaten er dataetik forankret i en række grundlæggende principper, som sikrer en ansvarlig og betryggende anvendelse af data på tværs af alle virksomhedens aktiviteter. Vi arbejder systematisk med at integrere disse principper i både den daglige drift og ved indførelse af nye teknologier. I de kommende år vil vi fastholde et betydeligt fokus på at sikre et fortsat højt fagligt niveau på tværs af organisationen. Dette sker gennem løbende kompetenceudvikling herunder særligt på complianceområdet og ved at understøtte, at alle medarbejdere handler i tråd med vores etiske og professionelle standarder.

Supplier Code of Conduct

Vi tilstræber at drive forretning bæredygtigt, etisk og transparent – og ønsker at samarbejde med leverandører, der deler vores værdier. Vores krav og forventninger er samlet i Supplier Code of Conduct, som i stigende grad indgår som en fast del af vores aftalegrundlag. Kodekset bygger på internationalt anerkendte principper og standarder, herunder FN’s Menneskerettighedserklæring, ILO-konventioner, OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder samt FN’s konvention mod korruption. Det stiller krav inden for bl.a. arbejdsvilkår, klima, miljø og anti-korruption.

Ansvarlig leverandørstyring er et strategisk fokusområde for os. Vi vurderer løbende nøgleleverandørers indsats på centrale ESG-parametre og samarbejder aktivt med dem for at styrke områder som rapportering, klimamål, arbejdsforhold og governance.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.