Nyheder

Kammeradvokaten har udviklet nyt digitalt værktøj, der gør det muligt for virksomheder og myndigheder nemt at teste, om de lever op til de nye persondataregler, der finder anvendelse fra maj 2018.

Kammeradvokaten lancerer digital persondatatest


Fra 25. maj næste år gælder nye regler på det persondataretlige område, når databeskyttelsesforordningen finder anvendelse. Dermed skal virksomheder og myndigheder leve op til en række nye og strenge krav til, hvordan de håndterer personoplysninger.

Nogle af de nye regler kræver forberedelse i rigtig god tid. Er man ikke allerede i gang, bør man derfor starte nu. Første skridt er, at få afklaret, hvilke regler ens virksomhed eller myndighed lever op til i forvejen, og hvilke man endnu ikke lever op til.

Test jeres compliance nemt og hurtigt

Kammeradvokaten har udviklet onlineværktøjet Persondatatesten.dk for at gøre det nemt at afklare, hvordan man står i forhold til de nye persondataregler. Ved at svare på en række afklarende spørgsmål, får man skabt overblikket.

Testen er gratis og kan udføres i to varianter:

  • En kort test, der kan gennemgås på ca. 10 minutter eller
  • En lang test på ca. 30 minutter. Med den lange test følger en rapport med anbefalinger, som man kan tage med i det videre arbejde med persondata-compliance i ens organisation.

Læs mere og tag testen på persondatatesten.dk.

Se også dagbladet Børsens omtale af testen.